Kíváncsian várom,milyen újdonságot préseltél ki Gyergely bácsiból!Merthogy nem szokványos cuccot hozol,abba biztos vagyok!

puzsi írta:Maxigáz!
Kíváncsian várom,milyen újdonságot préseltél ki Gyergely bácsiból!Merthogy nem szokványos cuccot hozol,abba biztos vagyok!![]()
![]()
Nem tudom honnan, de jól tudod Puzsi!PUZSI írta:........az itthoniak közűl nagy biztonsággal használhatod a tüskevári,vagy a magasabb árfekvésű szebb kivitelű nádudvari kerámiákat.
Nagyon sokat olvastam,ezekről az edényekről és sehol sem rosszat.A tüskeváriak mellett az itteni jó referenciák és a nagyon kedvező áruk miatt dőntöttem.Kezdő kemencéseknek nagyon tudom ajánlani.A nádudvari cserepek nagyon praktikusak és tetszetősek,egyszer biztosan vásárolni fogok belőlük is,hogy minél változatosabb legyen a kollekcióm.A jelenlegi helyzet nem az amikor agyonpakolom magam ezen cserepekkel,bármennyire is szeretném!DacaGaby írta:Nem tudom honnan, de jól tudod Puzsi!PUZSI írta:........az itthoniak közűl nagy biztonsággal használhatod a tüskevári,vagy a magasabb árfekvésű szebb kivitelű nádudvari kerámiákat.![]()
Az alábbi linken látható edényeket két és fél éve melengetem a kemencébe, a bal oldali barnát univerzálisan használom, töltött káposzta, csülök, krumpli, sült birsalma, lekvár, párolt káposzta, székelykáposzta, toka szalonna, csemege kukorica, aranygaluska is készült már benne. Nagyon szeretem, mert nem szűkül össze a szája, eredeti fazék formája van.
http://www.kemencebence.hu/foto/display ... m=13&pos=4
Még az hiányzik a szevezetemnek,libazsír,de azért köszi,nagyon rendes gyerek vagy.Maxigáz írta:Két köríves sütőtálat biztos veszek. Azt mondta Gergely bá, az a nagy dolog benne, hogy csak egy pici ponton éri a kemence alját, mivel íves a tál alja. Meg aztán hozok tőle agyag madáretetőt. Elvégre az sem szokványos és jön a tél. Ha kell valami Tüskevárról szólj nyugodtan.
Küldjek libazsírt a kenyeredhez??? Sztem jól meglennének, bár a töltöttkáposzta se rontja el. De vigyázz nehéz kaja. Illik szétcsapatni egy kis töménnyel.![]()
![]()
![]()
Kíváncsian várom,milyen újdonságot préseltél ki Gyergely bácsiból!Merthogy nem szokványos cuccot hozol,abba biztos vagyok!![]()
![]()
Ezt én is támogatom!puzsi írta:Még az hiányzik a szevezetemnek,libazsír,de azért köszi,nagyon rendes gyerek vagy.Maxigáz írta:Két köríves sütőtálat biztos veszek. Azt mondta Gergely bá, az a nagy dolog benne, hogy csak egy pici ponton éri a kemence alját, mivel íves a tál alja. Meg aztán hozok tőle agyag madáretetőt. Elvégre az sem szokványos és jön a tél. Ha kell valami Tüskevárról szólj nyugodtan.
Küldjek libazsírt a kenyeredhez??? Sztem jól meglennének, bár a töltöttkáposzta se rontja el. De vigyázz nehéz kaja. Illik szétcsapatni egy kis töménnyel.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ezen topic 6.lap 1.bej.az árak nemtom jók-e még,mert nekünk kerésre nagy darabokat készített a mester és azok 4-5500Ft-ot kóstáltak.(Bocsi Maxi!)hardika írta:Maxigáz írta:Korondon két különböző agyagból készítenek kerámiát. Az egyik alkalmas sütésre, a másik pedig nem. Nekem ugyan ilyen edényem repedt szét, pedig nagyon vigyáztam a 15 literes csodára. A jó fajtának az alján durvább, szemcsésebb agyagot találsz, míg a másik (törékeny típus) finomabb. Jobban jársz ha tényleg hazai kerámikus edényével próbálkozol. Nem beszélve arról, hogy a pénzed is itthon marad.
Én a Tüskevári edényt hőkiegyenlítés nélkül is próbáltam és állta a tesztet.
Ha tudok neked segíteni kb. 3-4 hét múlva megyek Tüskevárra. Szívesen elhozom mindenkinek amire szüksége van.husqarna írta:Szépjóestét kemencebarátok!
szia Maxigáz!már megijesztettél ezzel a korondi kerámiával kapcsolatban!nekem is van 2 edényem románoktól vettem 1iknek az aljában szerepel a korond felirat és olyan szemcsés az alja mint a nekem nem kenődő samottpor:) akkor szted az jó???
lehet vhol megnézni a tüskevári edényekből vmi ajánlatot?tudnál mutatni képet árral együtt?
kösszencs
Húúú ezek nagyon jónak néznek ki.Biztosan ennyire jó voltál Peti,hogy ezeket kiérdemelted?gera írta:Ma voltunk a Fazekas Találkozón Kecelen TENGELICÉVEL és az ő családjával.Keresett is nekem 2db ezrest az alkudással![]()
3 edényt vettünk 2db 10l edényt és egy 3l körüli lábast.most nagyon boldog vagyok, de a két nagyot majd a Jézuska hozza Karácsonykór
addig már nem is láthatom őket.A kicsit azért kiharcoltam és már a csülköt meg is vettem bele
Az nem gyönge ár,de ha vastag a mama.....gera írta:![]()
Jajj elfelejtettem az árát felírni a két nagy 12ezer de elhoztuk 11e/db a kicsi pedig 3600 és lealkudtuk 3e-re Így 25ezer forintot hagytunk magunk után.Igazából szerintem megérte én egy fél órát nézegettem őket az anyósom meg dicsérte egyfolytában
Anyósom szponzorálja a Jézuskát vagy fordítva
Mire gondolsz papi?Az még mindég ott tündököl fehérenPapi írta:Peti!
(Hová lett a mágusi címed?)
Köszi,de bőven sok az is ami van!!!!!gera írta:A mami nem vastag csak jó szívűKarácsonyra a feleségem és én kapunk 10,10 ezeret a maradékot meg kipótoltuk. ;)Ez legyen a legrosszabb vételem életemben és én boldog leszek
Ezek reális árak!Az anyósomra meg ne irígykedjetek, hanem keressetek magatoknak
![]()
![]()
![]()
![]()
Az én anyósom is jó,csak 25 éve gondolkodom,hogy mire!?!?jani írta:Peti,ilyen Jézuska nekem is elkélne/nekem is jó anyósom van/.
Használjátok sokáig,egészséggel!
Szeretném megerősíteni Homer szavait, csupán annyival egészíteném ki, hogy nem csakhogy pótlásként ne önts bele hideg folyadékot, de magát a nyersanyagot se hideg vízzel öntsd fel, kb. 35-40°C fokos legyen a lé, amivel feltöltöd az edényt.homer írta:Szia Scheffer
Az cserépedényeknél rendkívül fontos a hőkiegyenlítés, ezt úgy oldhatod meg legjobban ha már a felfűtéskor a kemence szájához teszed és időközönként forgatsz rajta egy 1/4-et. Mire felfütesz gond nélkül betolhatod.
Ha van rá mód legyen tele az edény. Én infrával rámértem főzés közben. Az étel fölötti része átvette a kemence hőmérsékletét,míg pl. a leves 160-180 fokon főtt.
Biztos vagyok benne hogy nem a túlfűtéstől repedt meg az edényed. Az edényeket először olyan 800-900fokon égetik majd rákerül a máz ami 1000fok fölött ég rá. A jó edényekben szabadtűz mellett is lehet főzni.
Ne önts bele hideg folyadékot pótlásként.
Ha így jártál el akkor ideje "fazekast" váltanod![]()
mert nem uralja a korongját
.Ja, és egy jó mester garit is vállal a munkájára.Nekem pl. szó nélkül kicserélte a repedt edényt, megtehette volna hogy rám veri a balhét, de azt mondta lehet akár anyaghiba is. És ez szimpi.
Itt elég sok megbízható fazekas ajánlását megtalálod.
tengelic írta:puzsi!
Lehet ebben a témában a legjobb megoldás a :Tüzelö meg miegymás amivel lehet tüzelni a kemencébe.![]()
![]()
![]()
![]()
ok én is befejeztem
Hapsikám,mondom én,hogy nagyon szuperek ezek a Tóth Gergely féle edények.Jószívvel ajánlom mindenkinek aki hozzáférhet!Maxigáz írta:Szia Scheffer!
Azt hiszem a legfontosabbat DacaGaby írta le a meleg edény használatával. Mindig csak fára, vagy parafára rakd le a meleg edényed. A jó edénynek hőkiegyenlítés nélkül is tökéletesen kell bírnia a 240-260 fokot is. Hétvégén 3 db cserépedény kucorgott a kemencémben és semmi bajuk.
Ha nem raktad melegen hidegre és nem öntöttél forró edénybe hideg levet, vagy hideg rántást, akkor biztos, hogy csak a keramikus cseréje lesz megoldás.
Sokunkhoz hasonlóan én is tüskevári edényeket használok és tökéletesen elégedett vagyok velük. A képeken is ezeket láthatod.
Gera!
Nagyon szépek az edényeid. Gratula!!!!
Korrekt kinézésű kaja,ügyes vagy!gera írta:Köszi
Fel is avattam a kicsit!Sajna csak a sütőbe, mert esett egész nap!
Köszi, de Lalapapi mondta, hogy csináljam én csak követtem tanácsait.puzsi írta: Korrekt kinézésű kaja,ügyes vagy!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()