Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
jkalocsa
Kemencefűtő
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2009. április 19., vasárnap 10:29

Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: jkalocsa » 2009. október 7., szerda 7:30

Kedves kemencéstársak!


A jövö hétvégén egy egész pulykát :e szertnék a búbosban megsütni, amihez szeretnék töletek receptet, útmutatót kéni. Elökészítés, füszerezés, kemence höfok, sütési idö .... minden aprólékos részlet érdekelne.

:ty

köszönettel
Kalo

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. október 7., szerda 10:45

Végy egy pulykát........ :lol:

Szóval: egy nappal a sütés előtt fűszerezd be jószágot, vagy boltban vásárolt spec. pulyka, vagy szárnyas fűszerkeverékkel, vagy saját kezűleg összeállított fűszerrel, ami só, őrölt fehér bors, szerecsendió, (esetleg borókabogyó), majoranna, pirospaprika egyvelegéből áll. Ezzel jól dörzsöld be a pipit kívül, belül és ha tudod a bőre alatt is. Egy éjszakát had álljon ebbe fűszerbe. Másnap míg fűtöd a kemencét, 5mm vastagra szeletelt füstölt szalonnával borítsd be a mellét, hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsd, kicsit vékonyabb szalonnával pedig csavard be a combját, amit szintén rögzíts hústűvel, de spárgával is körbekötheted. Erre azért van szükség, hogy ne száradjon ki a cicije, meg a combija. A hasüregébe tehetsz egy csokor petrezselymet, ha nem töltötted meg a pulykát.
A tepsibe a pulyka alá is rakj szalonnacsíkokat ha nincs sütőrácsod, önts a jószág alá 1 bő deci vizet és fedd le, vagy alufóliával bugyoláld be tepsistől. Ha jól bekohintottál az "aparátba" told be, had szaunázzon vagy másfél két órát 200-250°C fokon, azután vedd le a fóliát, meg a szalonnát és legalább ugyanennyi ideig szoláriumoztasd. Én raknék mellé a tepsibe apró krumplikat, de ez már ízlés kérdése. Ilyet már csináltam, azért ajánlom.
Viszont van ötlet amit a minap hallottam, amin el is gondolkodtam, a közeljövőben ha módomba áll kipróbálom. A következő a tényállás: 1db pulyka, 1db csirke és 1db galamb sérelmére elkövetett kopasztás után minden sértettet kívül-belül fűszerezzünk be, legalább 12 órányi hidegben való őrizetbevétel után P. Galambot B.F. Csirke valagán keresztül kényszerítsünk fel a hasüregébe, ha módunkban áll akkor vékony füstölt szalonna csíkokat tegyünk kettőjük közé, ezután mindkettőjüket kényszerítsük D. Pulyka valagán keresztül a hasüregébe. Hogy ne legyen vita, próbáljunk meg szalonna csíkokat helyezni D. Pulyka és B.F. Csirke közzé is. Rakjuk tepsibe és hajtsuk végre az ítéletet, aminek végrehajtása a krematóriumban történik. :lol:
Viccesen hangzik, de fele se tréfa. Ha valaki előbb kipróbálja mint én, akkor tegye közzé!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DacaGaby 2009. október 17., szombat 22:00-kor.
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

jkalocsa
Kemencefűtő
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2009. április 19., vasárnap 10:29

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: jkalocsa » 2009. október 7., szerda 16:19

Hálás köszönet a kimerítő leírásért DacaGaby :ty

hogy melyik variációt valósítom meg még nem tudom. A pulyka megvan már, a galamb sem probléma, csirkét meg veszünk. Eredményhirdetés a jövő hétvégén, addig is jó kemencézést kívánok :ty

Üdv
Kalo

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2009. október 7., szerda 16:40

Szia Kalo :hej :hej

A recept függ a sütni szándékozott madár méretétől(KG) nagyban. Minél nagyobb a madár annál tovább kell a pácban tartani.Én csináltam már még kemencés voltom előtt.A recept a következő:

Annyi páclevet kell készíteni ami a madarat teljesen ellepi.Én böllér sonkapácot használtam alapnak, megbolondítva még vöröshagyma,lilahagyma, fokhagyma, mustár, mustármag, köménymag,egész bors,babérlevél,borókabogyó,mehet bele egypár erőspaprika(Cseresznye), só, felforralni ,kihűteni és a madárra önteni.4-5 napig a páclében hagyni majd lecsöpögtetni, és most az egész lényege egy fél napra fel kell tenni füstölni.Amikor sütöd nagy tepsi madár bele hanyattfektetve és így is marad a sütés végéig zsir, víz paprika, paradicsom, füszerek alá lefóliázni 2 órát párolni,fólia le ropogósra sütni. Közben lehet egy kis szalonnával kenegetni picit sörrel locsolgatni lehet mellé tenni felcikkezett burgonyát, a párolás vége felé és együtt sütni a madárral.Ha ezt elkészíted bárki lesz a vendéged imába foglalja a neved ez a kaja után :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya

Én egy 10 kg-os pulykát készítettem el így, a siker leírhatatlan volt. :esz :esz ::e ::i ::i :cs

Ennél a receptnél csak a bőrösre pucolt változat a nyerő(nem nyúzott) :!: :!: :!: :!:
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2009. október 7., szerda 19:24

Vazzze! A pulykát meg bele lehetne tenni egy struccba. Egyébként jó az ötlet. Én olyan sort ettem, ahol kecske, csirke-kolbász párosítással volt tömve. Nem volt rossz, igaz az nyárson sült sok-sok órán keresztül. A külsejétől csak a belseje volt jobb. :e :e
DacaGaby írta:Végy egy pulykát........ :lol:

Szóval: egy nappal a sütés előtt fűszerezd be jószágot, vagy boltban vásárolt spec. pulyka, vagy szárnyas fűszerkeverékkel, vagy saját kezűleg összeállított fűszerrel, ami só, őrölt fehér bors, szerecsendió, (esetleg borókabogyó), majoranna, pirospaprika egyvelegéből áll. Ezzel jól dörzsöld be a pipit kívül, belül és ha tudod a bőre alatt is. Egy éjszakát had álljon ebbe fűszerbe. Másnap míg fűtöd a kemencét, 5mm vastagra szeletelt füstölt szalonnával borítsd be a mellét, hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsd, kicsit vékonyabb szalonnával pedig csavard be a combját, amit szintén rögzíts hústűvel, de spárgával is körbekötheted. Erre azért van szükség, hogy ne száradjon ki a cicije, meg a combija. A hasüregébe tehetsz egy csokor petrezselymet, ha nem töltötted meg a pulykát.
A tepsibe a pulyka alá is rakj szalonnacsíkokat ha nincs sütőrácsod, önts a jószág alá 1 bő devi vizet és fedd le, vagy alufóliával bugyoláld be tepsistől. Ha jól bekohintottál az "aparátba" told be, had szaunázzon vagy másfél két órát 200-250°C fokon, azután vedd le a fóliát, meg a szalonnát és legalább ugyanennyi ideig szoláriumoztasd. Én raknék mellé a tepsibe apró krumplikat, de ez már ízlés kérdése. Ilyet már csináltam, azért ajánlom.
Viszont van ötlet amit a minap hallottam, amin el is gondolkodtam, a közeljövőben ha módomba áll kipróbálom. A következő a tényállás: 1db pulyka, 1db csirke és 1db galamb sérelmére elkövetett kopasztás után minden sértettet kívül-belül fűszerezzünk be, legalább 12 órányi hidegben való őrizetbevétel után P. Galambot B.F. Csirke valagán keresztül kényszerítsünk fel a hasüregébe, ha módunkban áll akkor vékony füstölt szalonna csíkokat tegyünk kettőjük közé, ezután mindkettőjüket kényszerítsük D. Pulyka valagán keresztül a hasüregébe. Hogy ne legyen vita, próbáljunk meg szalonna csíkokat helyezni D. Pulyka és B.F. Csirke közzé is. Rakjuk tepsibe és hajtsuk végre az ítéletet, aminek végrehajtása a krematóriumban történik. :lol:
Viccesen hangzik, de fele se tréfa. Ha valaki előbb kipróbálja mint én, akkor tegye közzé!
KBÜ Maxigáz

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. október 7., szerda 21:00

:kaba :kaba :kaba :kaba :kaba :kaba :kaba
Úúúúúúúúúú Tibibááá' :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Eeezz aztán igggazzán FUUUULLL EXTRA pácolmány!!!
Hasonlóképpen pácoltam, füstöltem pulyka combot meg mellet, de azt rendesen füstre raktam, mert nem azonnal sütöttem meg. Ez is teljesen "Úniós" lett, de a te általad leírt "esemény" nnnaa hallod!!! :nya :nya :nya


Hallottatok már az észt füstölt-csirkéről? Egy hasonló dróthálós tálcán füstölődik, mint amilyenen a gyümölcsöt szokták aszalni, bükkfával és bükkfának a zöld levelével tüzelnek alá. 6-8 órán át "párolódik" a forró füstben, jól megpuhul a csirke, akár fogyasztható is, de én jobban szeretem még egy kicsit átsütni.
Csatolmányok
Megfüstölve.JPG
Megfüstölve.JPG (38.84 KiB) Megtekintve 15342 alkalommal
A füstölő.JPG
A füstölő.JPG (37.48 KiB) Megtekintve 15343 alkalommal
Füstölő.jpg
Füstölő.jpg (46.66 KiB) Megtekintve 15343 alkalommal
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

puzsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 672
Csatlakozott: 2009. május 1., péntek 22:18

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: puzsi » 2009. október 7., szerda 21:36

DacaGaby írta::kaba :kaba :kaba :kaba :kaba :kaba :kaba
Úúúúúúúúúú Tibibááá' :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Eeezz aztán igggazzán FUUUULLL EXTRA pácolmány!!!
Hasonlóképpen pácoltam, füstöltem pulyka combot meg mellet, de azt rendesen füstre raktam, mert nem azonnal sütöttem meg. Ez is teljesen "Úniós" lett, de a te általad leírt "esemény" nnnaa hallod!!! :nya :nya :nya


Hallottatok már az észt füstölt-csirkéről? Egy hasonló dróthálós tálcán füstölődik, mint amilyenen a gyümölcsöt szokták aszalni, bükkfával és bükkfának a zöld levelével tüzelnek alá. 6-8 órán át "párolódik" a forró füstben, jól megpuhul a csirke, akár fogyasztható is, de én jobban szeretem még egy kicsit átsütni.
FELHÁBORÍTÓ! :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :)))
Ha van kemencéd,nagy bajod nem lehet.Üdvözlet mindenkinek!Puzsi

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. október 8., csütörtök 14:24

Schobert Norbi mit szólna mindehhez kajakavalkádhoz?
:kaba -ba esne?????
:))) :))) :)))
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

jkalocsa
Kemencefűtő
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2009. április 19., vasárnap 10:29

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: jkalocsa » 2009. október 17., szombat 21:55

Sziasztok,

ma megsütöttük a pulykát, de mivel nem találtam akkora tepsit amelyikbe belefért volna egyben, ezért sajna két félben kellett megsütnünk, de sebaj.
A recepteket ezúton is köszönöm nektek. A pulyka Dacagaby receptje alapján készült, és nagyon finom lett. Habár egy kicsit megfüstölődött a korai berakás miatt :(

Sütöttünk hozzá két 1,5kg kenyeret is, ami szintén nagyon jól sikerült.

További szép estét kívánok!

Üdv.
Kalo
Csatolmányok
th_Pulyka 001.jpg
th_Pulyka 001.jpg (31.77 KiB) Megtekintve 15098 alkalommal
th_Pulyka 010.jpg
th_Pulyka 010.jpg (47.87 KiB) Megtekintve 15108 alkalommal
th_Pulyka 008.jpg
th_Pulyka 008.jpg (48.83 KiB) Megtekintve 13869 alkalommal

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2009. október 17., szombat 22:02

Kalo meg meg meg meg

Basssssssszus :eh :eh :eh :eh :e :e :t


Gratula :hej :hej :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. október 18., vasárnap 9:43

Ez nagyon szép kaja,gratulálok,szuperül néz ki :nya :nya :nya :nya

Avatar
IgazTamas
Kemence mester
Hozzászólások: 332
Csatlakozott: 2008. október 29., szerda 8:08

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: IgazTamas » 2009. október 18., vasárnap 14:23

jkalocsa írta:Sziasztok,

ma megsütöttük a pulykát, de mivel nem találtam akkora tepsit amelyikbe belefért volna egyben, ezért sajna két félben kellett megsütnünk, de sebaj.
A recepteket ezúton is köszönöm nektek. A pulyka Dacagaby receptje alapján készült, és nagyon finom lett. Habár egy kicsit megfüstölődött a korai berakás miatt :(

Sütöttünk hozzá két 1,5kg kenyeret is, ami szintén nagyon jól sikerült.

További szép estét kívánok!

Üdv.
Kalo
ez nagyon guszta......... :e :cs

Avatar
reikisgabi
Kemence mester
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2008. szeptember 27., szombat 19:32

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: reikisgabi » 2009. október 18., vasárnap 15:09

jkalocsa írta:Sziasztok,

ma megsütöttük a pulykát, de mivel nem találtam akkora tepsit amelyikbe belefért volna egyben, ezért sajna két félben kellett megsütnünk, de sebaj.
A recepteket ezúton is köszönöm nektek. A pulyka Dacagaby receptje alapján készült, és nagyon finom lett. Habár egy kicsit megfüstölődött a korai berakás miatt :(

Sütöttünk hozzá két 1,5kg kenyeret is, ami szintén nagyon jól sikerült.

További szép estét kívánok!

Üdv.
Kalo
Tuti jó a szoláriumod :lol: :lol: :lol: :lol:
-----------------------------------------------
K.B.Ü.: reikisgabi

Sokkal jobban bírja az ember az éhezést, ha közben eszik is valamit.

puzsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 672
Csatlakozott: 2009. május 1., péntek 22:18

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: puzsi » 2009. október 18., vasárnap 20:05

jkalocsa írta:Sziasztok,

ma megsütöttük a pulykát, de mivel nem találtam akkora tepsit amelyikbe belefért volna egyben, ezért sajna két félben kellett megsütnünk, de sebaj.
A recepteket ezúton is köszönöm nektek. A pulyka Dacagaby receptje alapján készült, és nagyon finom lett. Habár egy kicsit megfüstölődött a korai berakás miatt :(

Sütöttünk hozzá két 1,5kg kenyeret is, ami szintén nagyon jól sikerült.

További szép estét kívánok!

Üdv.
Kalo
Öcsém!!! :nya :nya :nya :nya :nya :k :k :k :k :k
Ha van kemencéd,nagy bajod nem lehet.Üdvözlet mindenkinek!Puzsi

Avatar
homer
Kemencefűtő
Hozzászólások: 170
Csatlakozott: 2008. november 27., csütörtök 10:10

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: homer » 2009. október 21., szerda 8:44

Barátaim!

Lassan, de biztosan eljő, Szent Márton napja (nov.11), amit mi libaöldökléssel ünneplünk. Jó kis liba receptek jól jönnének, ebben a korai télben. :e :e :e :e
Mert kell egy Kemence!
Homer

jkalocsa
Kemencefűtő
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2009. április 19., vasárnap 10:29

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: jkalocsa » 2009. október 21., szerda 14:55

Sziasztok,
Barátaim!

Lassan, de biztosan eljő, Szent Márton napja (nov.11), amit mi libaöldökléssel ünneplünk. Jó kis liba receptek jól jönnének, ebben a korai télben.
Libarecept engem is éééérdekelne naaaagggyyyooonnn!
Van az apósnak 3 libája, amelyek szép sorban a kemncébe fognak landolni ! :eh

Elöre is köszönöm a recepteket. :ty
Kalo

Avatar
nejbi64
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2008. november 16., vasárnap 19:26

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: nejbi64 » 2009. október 23., péntek 21:07

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek,malac ügyben. Egészben már sütöttetek malacot? Bepácoltátok?Hény óra kell kb 20-25 kg-os malachoz?És persze hány fokon érdemes elkezdeni sütni?

Avatar
HCs
Kemencefűtő
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2008. november 2., vasárnap 16:32

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: HCs » 2009. október 30., péntek 20:27

Gaby!

"P. Galambot B.F. Csirke valagán keresztül kényszerítsünk fel a hasüregébe, ha módunkban áll akkor vékony füstölt szalonna csíkokat tegyünk kettőjük közé, ezután mindkettőjüket kényszerítsük D. Pulyka valagán keresztül a hasüregébe."

Ez hány karikás műsor? :k

egy fürjet is fel lehetne tolni a galambba a teljesség igényével... :)))

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2009. november 7., szombat 7:44

Azt még nem tudom, hogy kell f@szányosan beszúrni a linket, de az biztos, hogy ezen az oldalon találtok egy hibátlan liba receptet.


http://www.szegediwiw.hu/video/martonna ... stesztaval
KBÜ Maxigáz

Avatar
KORomTALAN
Kemencefűtő
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008. szeptember 22., hétfő 17:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: KORomTALAN » 2009. november 16., hétfő 19:27

[quote="Maxigáz"]Azt még nem tudom, hogy kell f@szányosan beszúrni a linket, de az biztos, hogy ezen az oldalon találtok egy hibátlan liba receptet.

Maxigáz, :ty
Tegnap megsütöttem, valóban hibátlan, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Avatar
DonGoo
Kemence mester
Hozzászólások: 482
Csatlakozott: 2009. október 29., csütörtök 9:25

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: DonGoo » 2009. november 16., hétfő 20:47

Persze, én meg egyek műzlit, kemence hiányában??....???

:nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya Na de éljő majd az én kemencém ideje is.... jövőre megépítem :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya
Kemence melege legyen veletek, emberek!!!!
Üdv:DonGoo

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2009. november 16., hétfő 21:11

Gratulálom Barátom!!!! :cs

Maxigáz, :ty
Tegnap megsütöttem, valóban hibátlan, mindenkinek csak ajánlani tudom.[/quote]
KBÜ Maxigáz

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. május 1., szombat 7:54

Tegnap este 200 fokra betettem egy egész egyéves parasztpulykát ami egy nappal korábban befűszereződött mellehúsa szalonnával megtűzdelődött. Lábaira, szárnyaira alufóli díszítés,hogy meg ne égjen. Egy éjszakát volt bent,reggelre 70 fokot mutat az óra.
GYerekek ,mikor kiveszem,leszedem róla a fóliát,olyan ,mintha felrobbant volna a szárnyas,mint aki aknára lépett . A hús a csontokról leomlott,szétdölt az egész,mint egy homokvár. Nem égett meg,de "kicsit" túl készült fal:) fal:) :( . Na ma ezt kell tegyem a vendégek elé ebédre. A pofám leszakad. Fotót ne várjatok róla,mert elsüllyedek szégyenemben és csak abban bízom,hogy az íze kárpótol majd, ha már a látvány kambodzsát idézi :(

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2010. május 1., szombat 8:39

Jókomám meg::) meg::) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Te pulykahúslevest főzté, lé nélkül.Nem lehet egisz iccakára betennyi a madarat fal:) fal:)

Zselatinna' rakd össze....... :))) :))) :))) :))) :))) :))) :)))
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. május 1., szombat 9:58

Tengelic fijam!

Nekem a szilveszteri malac négeredett meg reggelre 80 fokon.
Ennyit az éccakai sütésről. Azé finya volt csak a bűrét kellett kidobnyi!
Ilyen esetekre én azóta tartok otthon ropit.
A másik megoldás! Mond azt a vendégeknek még mielőtt kérdezősködnek, hogy Thálib robbantott pulykát sütöttél direkt! :D :D :D :nya :nya :nya :lol: :lol: :lol:

És tessék lefotózni!
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. május 1., szombat 19:10

Képzeljétek,hogy minden roszban van valami jó :hej
A robbantott pulyka alkatrészeit beleforgattam a szaftjába,ált alatta úgy 2 centi ,még a reggel folyamán. Nyitot tévőnél visszatoltam a kemibe,hogy legalább melegen tartsa ebédig. Megfőztem a halászlevet közben 9 kiló halból,megjegyzem az 10 es skálán 8.2 est érdemelne :) Délre az a száraz melle húsa olan faxán felitatódott szaftocskával,hogy a vendégek nyelték,mint kacsa a nokedlit és mondják,hogy jobb volt így robbantva,mert nem kellett szégyelniük marcangolni,csak megfogtak egy cafatot oszt ányérra tették.
Na azért legközelebb egy madarat max 2-3 órára rakok be. Mert nem guszta látvány :)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. május 1., szombat 22:47

Ezé nem féltettelek én fijam!

Mi rákok nem hátrálunk és nem esünk kétségbe! :idea: :idea: :idea:

Nade már készülődtem a vígasztalással neked, mert az ember ne hagyja magára a gyereket ha C a r b a vanik! :lol: :lol:

Ezt nézd meg! Én még a ropit is el tudom ..szni.

Egy forró éjszaka után, még a ropi is így nézett ki reggelre kemence nélkül az Istrián (Vaze)!
ropi.JPG
Ropihajlító művészet!
ropi.JPG (36.68 KiB) Megtekintve 13749 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. május 2., vasárnap 13:15

Szóval lelankadt a ropid :lol: :lol: :lol: :lol:

Avatar
jani
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1281
Csatlakozott: 2009. július 22., szerda 11:34

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: jani » 2010. május 30., vasárnap 18:51

Első egészben sütött csirkénk füstölt szalonna és hagyma ágyon fokhagymával tűzdelve,sörrel párolva.
Csatolmányok
Sült csirke.jpg
Sült csirke.jpg (17.86 KiB) Megtekintve 13466 alkalommal
Mert a kemence is úgy jó, ha van mit bele tenni!

Avatar
Tibityű
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2009. december 29., kedd 21:09

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: Tibityű » 2010. május 30., vasárnap 22:56

Új családtaggal bővültünk Boldizsár személyében. :hej Reményeim szerint jó fiú lessz, és besegít a fűnyírásba. Oszt ha elvégezte a reá szabott nemes feladatot a gyöp-szezon végén megnézheti belülről a kemencét magas hőfokon. :roll:
Ezért ha van jó kecske húsos receptetek - ötletetek,kérlek jelezzetek! :eh :nya
A türelem kemencét terem!

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. május 31., hétfő 9:17

A tegnapi ebéd a csülöknél már fent van de felteszem ide is, a kacsa miatt és mert nagyon jól sikerült! Két óra alatt sültek meg Osziban!
kacsa2.JPG
A nyersanyag
kacsa2.JPG (44.93 KiB) Megtekintve 13411 alkalommal
kacsa4.JPG
És az eredmény!
kacsa4.JPG (58.42 KiB) Megtekintve 13412 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. május 31., hétfő 10:06

Tibityű írta:Új családtaggal bővültünk Boldizsár személyében. :hej Reményeim szerint jó fiú lessz, és besegít a fűnyírásba. Oszt ha elvégezte a reá szabott nemes feladatot a gyöp-szezon végén megnézheti belülről a kemencét magas hőfokon. :roll:
Ezért ha van jó kecske húsos receptetek - ötletetek,kérlek jelezzetek! :eh :nya
Én már sütöttem fiatal kecskecombot, igaz még nem kemencében, de szívesen elmondom a receptet!
Ugyan az mint a bárány sütés különben.
Legalább előző nap 5%-os ecetbe teszek pár gerezd összezúzott fokhagymát.
A lehártyázott, faggyúmentes húsokat, én bedörzsölöm ezzel a fűszeres ecettel, és ezután bedörzsölöm a következő páccal. (Az ecettől nem kell megijedni, sütéskor elveszti az ecet illatot!)

Kecske pác:
Bele valók! Kávéskanál szárított bazsalikom, kakukkfű, majoránna, koriander, tárkony, csombor, cukor, fokhagyma granulátum, pár szem egész bors, boróka bogyó.
Aki nem utálja a Vegetát, (vagy hasonló íz fokozót az sem árt neki ) tehet bele.
Én ezeket a fűszereket egy erre a célra használt „elektromos kávédarálóban” porrá őrlöm.
Majd étolajjal krémesre összekevertem, és ezzel jól bedörzsölöm a húsokat.
Meg lehet tűzdelni a húst szalonna csíkokkal és fokhagyma csíkokkal is ízlés szerint.
Mint minden húsnak ennek is használ a több napos érlelés.
A sütést letakarva kezdjük, kevés vízzel és zsiradékkal egy óra múlva szabadon sütjük és lehet locsolgatni a szakácsba való sörrel is.
Nagyon omlós finom lesz a húsa, a sokféle fűszer és az ecet elveszi a faggyú kellemetlen ízét.
Jó étvágyat hozzá!
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Tibityű
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2009. december 29., kedd 21:09

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: Tibityű » 2010. május 31., hétfő 22:07

Köszönöm, lírtam. :eh Egyéb recept?
A türelem kemencét terem!

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2011. január 2., vasárnap 11:01

Szilveszteri bulira készült ez a pulyi...............................
Füstölt, egybesült pulyka (300 x 400) (338 x 450).jpg
Füstölt, egybesült pulyka (300 x 400) (338 x 450).jpg (51.54 KiB) Megtekintve 11780 alkalommal
Gesztenyés,áfonyás töltelékggombóc (490 x 368).jpg
Gesztenyés,áfonyás töltelékggombóc (490 x 368).jpg (52.08 KiB) Megtekintve 11780 alkalommal
Rozmaringos krumpli (500 x 375).jpg
Rozmaringos krumpli (500 x 375).jpg (54.84 KiB) Megtekintve 11780 alkalommal
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
Sza-Zo
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 967
Csatlakozott: 2010. január 15., péntek 21:48

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: Sza-Zo » 2011. január 2., vasárnap 13:51

Csigamester!! meg::) meg::) Látom,hogy ti sem éheztetek!! :lol: :lol: :lol: Nagyon szépen átsült az a madár!!,de a köret se kuttya!! :k :k

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2011. január 3., hétfő 14:07

Tibikém drága! :lol: :lol: Azt a gesztnyés áfonyás cuccos-muccos receptjét ha megosztanád velem. Bitang jól néz ki!!! meg::) :nya

richie32
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 757
Csatlakozott: 2008. december 27., szombat 1:27

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: richie32 » 2011. január 3., hétfő 15:17

Húúúúúúúúú Csiga

ez nagyon jól néz ki.
:nya :nya :nya :nya :nya :nya
K.B.Ü.
RICHIE

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2011. január 3., hétfő 23:30

Tengelic Jókomám...................

Szia............................

Gesztenyés töltelék
Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 hagyma aprítva,1 gerezd fokhagyma, ½ tk citromos kakukkfű, 6 szelet füstölt szalonna kockákra vágva, 1 kis csokor petrezselyem zöld, ½ kg sertés darált hús, 3 tojás, 2 citrom reszelt héja, 40 dkg főtt vagy sült gesztenye,1 csomag vörösáfonya,lehet aszalt is , csak be kell áztatni konyakba, 4 ek olívaolaj,4 db áztatott zsemlye.
Elkészítés: A vajban megpuhítjuk a hagymát és a fokhagymát, Hozzáadjuk a petrezselyem zöldet a tojást, darált húst, citromhéjat, a sült hagymát, sózzuk, borsozzuk. Eldolgozzuk. Átöntjük egy tálba és hozzáadjuk az apróra vágott gesztenyét,(én a gesztenyét megpirítottam serpenyőben) és az áfonyát. Golyókat formálunk a masszából és az olívaolajban kicsit átsütjük, majd a pulyka mellett 30 percig sütjük a sütőben.

És hústekercsekbe is ezt töltöttem................
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2011. január 4., kedd 20:46

köszönöm mesterem,elmentettem! meg::)

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Egész Pulyka, Kacsa, Liba ... kemencében sütve

Hozzászólás Szerző: TIS » 2011. augusztus 12., péntek 22:43

Sziasztok!
Meghökkentő videót kaptam ma este, :!: :!: :!: valami szenzációs amit alkot a szakács a csirkéből. meg::) A tölteléket mindenki egyéni ízvilága és kreativitása szerint készítheti.
Sok sikert mindenkinek aki megpróbálja elsajátítani a séf csirkebontási tudományát, lelki szemeim előtt már látom ahogy sorakoznak a kötözött csirkék a tepsiben különféle töltelékkel. :nya :nya :nya :bo :bo :bo :hej :hej :hej

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Válasz küldése