Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
hardika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009. szeptember 3., csütörtök 13:26

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: hardika » 2009. november 4., szerda 9:20

tengelic írta:Köszönöm a tanácsokat,meg fogom valósítani és tudósítok :!: meg::)

Tengelic pajtás!ha ennyi féle receptet meg akarsz valósitani akkor végy 1 kondát ellenkező esetben az asszonyok kiebrudalnak a kiskonyhából:)én azt tanácsolom maradj a megszokottnál ha bevált!ÉS!felejtsd el a műbelet!ha igazán jó szalámit akarsz kerüld a sallangot legyen jó a húsod,paprikád tegyél bele sót is no és töltsd a végbélbe!ha nagy szeleteket is szeretnél akkor csinálj pucrot.hozzá való prunclit kapsz a turancsiknál.jó hideg füstben füstöld fel 2 napig nálunk ennyi a recept.ha bővebbre is kiváncsi vagy akkor szóban szivesen elmondom!
üdv:
Hardika

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. november 4., szerda 10:07

hardika írta: Tengelic pajtás!ha ennyi féle receptet meg akarsz valósitani akkor végy 1 kondát ellenkező esetben az asszonyok kiebrudalnak a kiskonyhából:)én azt tanácsolom maradj a megszokottnál ha bevált!ÉS!felejtsd el a műbelet!ha igazán jó szalámit akarsz kerüld a sallangot legyen jó a húsod,paprikád tegyél bele sót is no és töltsd a végbélbe!ha nagy szeleteket is szeretnél akkor csinálj pucrot.hozzá való prunclit kapsz a turancsiknál.jó hideg füstben füstöld fel 2 napig nálunk ennyi a recept.ha bővebbre is kiváncsi vagy akkor szóban szivesen elmondom!
Persze, mindenki a saját receptjére esküszik, azért nem kell lenézni más szokását, ízlését.
Persze, hogy a legjobb kuláréba , de nem kevés meló van a megtisztításával a műbéllel meg annyi a dolgod, hogy langyos vízzel leöblíted és elkötözöd.
Egyébként felétek mi a hurka elkészítési módja? Normálisan csináltok 3 fajta hurkát, vagy mindent egy kalap alá vesztek?
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2009. november 4., szerda 10:32

Szia Hardika!
Én süsü dunántuli nem tudom, hogy mit jelent a puncrut.Légyszíves világosíts fel. Az étel receptjét is meg köszönöm. :ty

K.B.Ü. Banya

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 4., szerda 10:57

A recepteket nem azért kértem,mert ezidáig rosz disznóságok kerültek volna ki a kezünk közűl,de mint írtam,nyitott vagyok az újdonságokra és azokat,ha szimpatikus a recept szívesen megvalósítom. A műbelet szoktuk használni, semmi bajom vele,sajna a családból kihaltak a bélpucoló asszonyok :( ezért kényelmes. A pruncli-t én sem tudom micsoda,pedig pár utcányira vagyunk egymástól,de ez csak az én tudatlanságom oka,apósom biztos vágná :)
Hardika! Az említett húsboltba én nem jártam 10 éve. Egyszer adtak el romlott csirke húst nekem. Azóta biztos emeltek a szinten,de fehér ember nem felejt és örüljenek,hogy nem vagyok bosszúálló :mrgreen:
Az biztos,hogy a sját bélbe tett disznóság az igazi. Ha eljösz hozzánk beletkaparni esküszöm betöltjük :lol: :lol:
Most gondolom ezt gondolod: lófütty a valagamba :!: :lol:

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. november 4., szerda 11:13

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
.....vagy szeretkezzen análisan veled egy taliga majom!!! :)))
De most viccen kívül! Felétek milyen ízvilág a jellemző disznótoros téren? Hogyan készítitek a hurkát?
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 4., szerda 11:25

A vért és a májast nem választjuk külön,hanem egybe. Ez megint csak nem tájegységre,inkább családra jellemző. Az abába belekerül aminek bele kell kerülnie. Nem csinálunk tokaszalonnát meg sajtot,így a fejhúsok is mennek a hurkába az öszes belsőséggel,ezért igen gazdag a hurka,a lehető legkevesebb rizzsel. Fűszerezni ,só- bors ,dinsztelt hagyma, fokhagyma, kevés fűszer paprika és csípős is, majoranna, szegfűbors darálva. A zsemlés módszert nem ismertem,majd valaki elmondja miért jó bele. NAgyon jó ötletet adtál a savanyű káposztán való megsütéssel,nem is értem,hogy ez idáig nem jutott az eszembe meg::) .
Fehér szalámit is szoktunk csinálni,ami talán egyeseknek kuriózum lehet. Ebbe szerecsendiót ,fehérborsot, sót, teszünk. Majd előkaparom a pontos receptúrát,mert úgy őrizzük mint a pickék a sajátjukat. Mi úgy is hívjuk,házi pick szalámi. Persze köze nincs hozzá,de így keresztelkedett. A lényeg, a gyerekeim zabálják,én a paprikásért jobban oda vagyok. Ma megyek disznót foglalózni,horror árakkal rémíszgetnek :(

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. november 4., szerda 12:36

Horror biza, felénk élősúlyba 380.-Ft/kg. :evil:
Jó lenne most ha lenne vagy 50 darab csak úgy...... :roll:
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

hardika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009. szeptember 3., csütörtök 13:26

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: hardika » 2009. november 4., szerda 20:14

banya 1950 írta:Szia Hardika!
Én süsü dunántuli nem tudom, hogy mit jelent a puncrut.Légyszíves világosíts fel. Az étel receptjét is meg köszönöm. :ty

K.B.Ü. Banya
szia!

pucor=katakönyökbe töltött szalámi hús lehet akár2-8kg is.mivel vastag a hús benne sztem nagyon finom jó keményre kell tölteni h ne maradjon üreges a közepe mert ha üreg marad akkor avasodhat.nekem van még 3 éves pucrom és semmi baja! itt csatlakozik a vékonybél a vastagba.én mikor bontom a belet itt szoktam kezdeni azt mondják innen könnyebben le lehet húzni a vékonybél külső részét mint a gyomortól indulva!bár van aki nem húzza le de igy könnyebb kaparni. mi a szalámiba nem teszünk más egyebet csak a következőt:2dkg édes örölt paprika,2dkg só,1 dkg erős örölt paprika. a húst összekeverés után nem hagyjuk állni hanem töltjük mindjárt.DE!mi ált 2-3 disznót vágunk és ez 2 napig biztos betart ezért a kolbásznak szánt húst 1 éjszakát állni hagyjuk h ki jöjjön belőle a viz és kicsit meg is szikkad igy másnap daráljuk csak.26 éve vok férjnél de a szüleim is igy csinálják már több mint 50 éve szal kipróbált recept:)
üdv:
Hardika

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2009. november 4., szerda 21:17

Szia Hardika!
Első olvasatra is a katakönyökére gondoltam. Mi disznósathoz szoktuk használni, vagy egy sváb kolbászt töltünk bele . A vastagsága miatt nem szárad ki, még szüretkor is ezt szoktak adni reggelire. Nekünk nincs szőlőnk, pedig a somló tövében lakunk. A szajmókát mi igy készítjük:
3 kg kolbászhús
1 kg bőr puhára fözve
fűszerek: só, bors paprika ,erős paprika.
Ma bekeverjük ,holnap háromszor át daráljuk, és nagyon szorosra töltjük, füstöljük. A többszöri darálástol szinte krémes, kenhető.

K.B.Ü. banya

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 4., szerda 21:22

420 ért foglalóztam jelentem alássan.

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2009. november 4., szerda 21:31

Akkor felénk olcsóbb,360-380-Ér lehet kapni.

K.B.Ü. Banya

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. november 4., szerda 21:38

tengelic írta:420 ért foglalóztam jelentem alássan.
Húúú az nem gyenge!!!!!
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 4., szerda 21:42

e van komám,remélem a húsa kárpótól mindenért :)

hardika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009. szeptember 3., csütörtök 13:26

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: hardika » 2009. november 5., csütörtök 9:16

tengelic írta:420 ért foglalóztam jelentem alássan.
hűha!az nem semmi!! állitólag 5000 a malac ha vas nem esik megnézem a vásárban!oszt milyet fogsz vágni szomszéd?fehér,korvald,mangalica vagy vmi csüngőhasút?a fiorinós fickónak van 1 egész konda ott járok el mellette majd minden nap a kismalacok szépen túrják a karám körüli friss vetéseket gondolom a szomszéd kifejezetten örül! nekem is van 2 olyan 180 körüliek de ez a hagyományos magyar fajta nem cifrázzuk mi csak 2 ünnep között vágunk addig had zsirosodjanak.andrás nap már nem sokára lesz akkor már lehet vágni:)
üdv:
Hardika

hardika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009. szeptember 3., csütörtök 13:26

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: hardika » 2009. november 5., csütörtök 9:20

banya 1950 írta:Szia Hardika!
Első olvasatra is a katakönyökére gondoltam. Mi disznósathoz szoktuk használni, vagy egy sváb kolbászt töltünk bele . még szüretkor is ezt szoktak adni reggelire.

K.B.Ü. banya
szia!
mi sajtot a gyomorba szoktunk ha nem fér akkor marad a pruncli de volt h a fodros vastagbélbe tettük.eddig románokkal szüreteltünk annak megártana a pucor még a sonkáról is levágja a kövér részt pedig alig 1,5 ujjnyi vastag.hál'istennek van már szüretelő kombájn igy román se kell már!a kombájnost csak :i kell:)kész főnyeremény:)
üdv:
Hardika

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 5., csütörtök 10:19

Mezei fehér fajta,olyan disznó kinézetű ;)

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2009. november 5., csütörtök 11:30

Minel disznobbkinezetü annal finomabb.
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2009. november 5., csütörtök 13:54

Szia Hardika!

A sajt nálunk is gyomor plusz kata. A románoknak ördög abelükbe meg kökénylé, nem sonka. Ha az orvosaim nem tiltották volna meg akkor rendszeresen falnám így csak esetenként bűnözök.Remélem, hogy ezt nem olvassák ;) ;) :lol:

K.B.Ü. Banya

hardika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009. szeptember 3., csütörtök 13:26

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: hardika » 2009. november 5., csütörtök 14:54

tengelic írta:Mezei fehér fajta,olyan disznó kinézetű ;)
szomszéd!

a disznó 180kg körül kezdődik addig csak "malac" már amelyik 4 lábon jár!:) 2 lábon járót láttam már 80kg-t is..
mikor gyilkolsz?
üdv:
Hardika

Avatar
Notata1
Kemencefűtő
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2009. augusztus 3., hétfő 20:43

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Notata1 » 2009. november 5., csütörtök 22:10

DacaGaby írta:Horror biza, felénk élősúlyba 380.-Ft/kg. :evil:
Jó lenne most ha lenne vagy 50 darab csak úgy...... :roll:
Eger környékén 460-500 Ft már most!
Decemberre már nem lesz nagyobb jószág sem azt mondják, így naponta verik fel az árakat!!
Hajrá magyarok!

Avatar
Notata1
Kemencefűtő
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2009. augusztus 3., hétfő 20:43

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Notata1 » 2009. november 5., csütörtök 22:15

tengelic írta:420 ért foglalóztam jelentem alássan.
Én 50 km-t mentem, ott egyeztünk ki olyan 2 q körülire ugyanennyiért!
És még örülhetek, hogy találtam ilyen nagyobbat!
Hajrá magyarok!

Avatar
csokiati
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2009. június 5., péntek 23:29

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csokiati » 2009. november 5., csütörtök 23:53

E hónap közepén én is megyek apóshoz segíteni disznót vágni. Hozom is a hurkát, meg a kolbászt, hogy megetessem a kemencével :))) :))) :)))
Üdv: Csoki

Akit a kemence füstje megcsapott!
----> Így készült a kemencém <----

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2009. november 6., péntek 19:23

Persze, mindenki a saját receptjére esküszik, azért nem kell lenézni más szokását, ízlését.
Persze, hogy a legjobb kuláréba , de nem kevés meló van a megtisztításával a műbéllel meg annyi a dolgod, hogy langyos vízzel leöblíted és elkötözöd.
Egyébként felétek mi a hurka elkészítési módja? Normálisan csináltok 3 fajta hurkát, vagy mindent egy kalap alá vesztek?[/quote]


Gaby bátyó meg::)

Levest készülök a hét végén főzni mert vasárnap búcsú lesz nálunk jönnek a haverok,barátok és mind naon szereti a belit.Na most te a levest mikor béteszed a gőzösbe hideg vízzel öntöd fel vagy szerinted lehetne egy kis jó meleggel felönteni mert akkor mindjárt elő van melegítve az edény. Nem tudom mert még sült levest nem gyártottam. Meg leszen még gombás,sajtos kolbászmasszával töltött göngyölt pulykamell,baconba csomagolva,bőrös császár borskéregbe, mellette sütlt krumplival,no meg az elengedhetelen koviubi. Meg egy kis magdipogács, az naon frankó volt mikor egyszer megcsináltam.Csak légyszi a receptet mert én balga elb....szigáltam valahová fal:) :bol
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
PyTom
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1238
Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PyTom » 2009. november 7., szombat 9:21

Az elmúlt napokban csak meló, meló, meló.......... Nem győzök olvasni.
Na, meg a tökölésről is lemaradtam... :evil: :evil:
csigaszeg írta: .....................


Gaby bátyó meg::)

Levest készülök a hét végén főzni mert vasárnap búcsú lesz nálunk jönnek a haverok,barátok és mind naon szereti a belit.Na most te a levest mikor béteszed a gőzösbe hideg vízzel öntöd fel vagy szerinted lehetne egy kis jó meleggel felönteni mert akkor mindjárt elő van melegítve az edény. Nem tudom mert még sült levest nem gyártottam. Meg leszen még gombás,sajtos kolbászmasszával töltött göngyölt pulykamell,baconba csomagolva,bőrös császár borskéregbe, mellette sütlt krumplival,no meg az elengedhetelen koviubi. Meg egy kis magdipogács, az naon frankó volt mikor egyszer megcsináltam.Csak légyszi a receptet mert én balga elb....szigáltam valahová fal:) :bol

EZ NEM SEMMI EGY MENÜ LESZ! :eh :nya
Képeket ne feledd!!!

Bár nem tőlem kérdezted, de belepofázok, ha nem baj - ha baj, akkor is.... :k

A "sültleves"-hez is hideg vízet szoktam önteni, de az edényt a kemence szájához teszem felfűtés közben. Így jól átmelegszik az egész. Csak arra az időre teszem félre (nem hideg alapra!), amíg kihuzom a parazsat.
Mivel Te is a mi aranykezű fazekasunk (Tóth Gergely) edényeit használod, nyugodtan követheted az eljárást!
JÓ BULIZÁST!!!! :bo
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ****** :shock: ********

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 7., szombat 16:03

A mai menü elkészítése az én feladatom volt. A már jól ismert recept alapján ,most vászonfazékban főztem babgulyást,majdan aranygaluska vanilia sodóval. És a képek:
Csatolmányok
menü (13).JPG
menü (13).JPG (58.03 KiB) Megtekintve 2491 alkalommal
menü (6).jpg
menü (6).jpg (59.79 KiB) Megtekintve 2484 alkalommal
hozzávalók.jpg
hozzávalók.jpg (54.94 KiB) Megtekintve 2487 alkalommal

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 7., szombat 16:07

még két ingerlő fotó :)
Csatolmányok
menü (19).JPG
menü (19).JPG (43.26 KiB) Megtekintve 2490 alkalommal
menü (11).JPG
menü (11).JPG (45.25 KiB) Megtekintve 2493 alkalommal

Avatar
PyTom
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1238
Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PyTom » 2009. november 7., szombat 18:48

Tengelic!!!!

Szerencséd, hogy vacsora után vagyok!!!! :twisted: :twisted: :nya

*** néz ki! :k :eh
Gondolom nem fanyalogtak az asztalnál ülők :!: :?: :!:
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ****** :shock: ********

Avatar
PyTom
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1238
Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PyTom » 2009. november 7., szombat 18:59

Én is jól bekohintottam, aztán
Csatolmányok
CIPÓ_k.JPG
készült néhány cipó, amiből "fokhagymakrémleves sajttal" kanalazhattunk
CIPÓ_k.JPG (35.75 KiB) Megtekintve 2466 alkalommal
csülök_k.JPG
sült csülök, de sajna csak előtte fotóztam....
csülök_k.JPG (58.22 KiB) Megtekintve 2466 alkalommal
PANETTONE_k.JPG
"desszertnek" Maxigáz ajánlásával kuglóf
PANETTONE_k.JPG (45.35 KiB) Megtekintve 2469 alkalommal
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ****** :shock: ********

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2009. november 7., szombat 19:35

Irígy vagyok, :nya :nya :nya .

Ti meg csak töltitek fel a szebbnél- szebb ételeket.Na hát ezért is sürgetném a száradást.
Gratulálok mind kettőtöknek.

K.B.Ü. Banya

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 7., szombat 19:40

Tom!
Leves a cipóban? Nem ázik át a cucc? Jól néz ki,de étvágyam már nulla,csak a szemem kívánja:)

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2009. november 7., szombat 20:43

Szia PyTom!

Szép lett a panettone. Gratulálok.
A többinél már csak a nyálam csurog.
PyTom írta:Én is jól bekohintottam, aztán
KBÜ Maxigáz

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2009. november 7., szombat 22:52

Csigaszeg bátyám ne haragudj, valahogy átfutottam tegnap a kérdéseden, most olvastam csak. Bocsájts meg... meg::) meg::) meg::)
Én "tőgymeleg" vízzel szoktam felengedni, kímélve ezzel az edényt. °C fokban mérve kb. 36 fokos. Utána a PyTom által is emlegetett módszerrel melegítem elő az edényt a kemence szájánál, negyed fordulatokat forgatva.
Süss finom levest!!!!
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

Avatar
PyTom
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1238
Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PyTom » 2009. november 8., vasárnap 9:26

tengelic írta:Tom!
Leves a cipóban? Nem ázik át a cucc? Jól néz ki,de étvágyam már nulla,csak a szemem kívánja:)
Nem ám!!!!! Viszonylag kevés belét szoktunk kikaparni, amit eláztat a lé, az jön a kanálra. Kétszer mertem tele a "krátert" (másodjára persze sokkal több került :P ), de a héj nem ázik át, mivel krémlevesről van szó. Aztán ahogy fogy a lé, jól körbe kaparom belül a "tálat", csipkedem le az oldalát, a végén már csak a cipó "talpa" marad kissé átitatva. Na, ha azt is megeszem, második fogás már nem is kell.... :eh
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ****** :shock: ********

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 8., vasárnap 12:27

Nyeltem akkorát,maradt még a tegnapi babból,ej,ha lenne nekem is ilyen cipóm beletölteném :)

Avatar
PyTom
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1238
Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PyTom » 2009. november 8., vasárnap 12:35

tengelic írta:Nyeltem akkorát,maradt még a tegnapi babból,ej,ha lenne nekem is ilyen cipóm beletölteném :)
Hát,,, a babnak a leve nem olyan "krémes" (még ha meg is áll benne a kanál :lol: ), ezért úgy gondolom, az azért eláztatná..... :roll:
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ****** :shock: ********

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2009. november 8., vasárnap 12:44

Tengelic nemkestelmegle megeri kiprobalni.
Vedd sietösebbre.
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
csokiati
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2009. június 5., péntek 23:29

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csokiati » 2009. november 8., vasárnap 20:41

PyTom, Tengelic!
Egyszer már én is ettem fokhagymakrém levest cipóban. Tényleg nem ázott át és isteni finom volt. Még a tányért is megettem :lol: :lol: :lol:
Üdv: Csoki

Akit a kemence füstje megcsapott!
----> Így készült a kemencém <----

hardika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2009. szeptember 3., csütörtök 13:26

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: hardika » 2009. november 18., szerda 17:58

csokiati írta:PyTom, Tengelic!
Egyszer már én is ettem fokhagymakrém levest cipóban. Tényleg nem ázott át és isteni finom volt. Még a tányért is megettem :lol: :lol: :lol:
és a kanalat is Ati?:)mert tudod megmondta a szegényember mikor a Mátyás királynál volt ebéden h:Eb aki a kanalát meg nem eszi!:))))
üdv:
Hardika

Avatar
csokiati
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2009. június 5., péntek 23:29

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csokiati » 2009. november 18., szerda 19:17

Leírok 1 sztorit. Apám mesélte, hogy gyerekkorában nagyon éhes volt az egyik haverjával. Pénzük csak annyi volt, hogy kimentek a piacra és vettek egy kenyeret. Elfelezték, kiették a belsejét. Odamentek az egyik tejárus nénihez. Teleöntették a két fél kenyérhajat. Ezután megkérdezték, mennyibe kerül a tejföl. Természetesen sokallták az árát, ezért nekiálltak alkudozni. A végén persze nem tudtak megegyezni. Azt mondták, ennyiért nem kell a tejföl, inkább visszaöntik. Csak hogy addigra a kenyér jól megszívta magát tejföllel, így a végén finom tejfölös kenyér lett a kajájuk. :lol: :lol: :lol:
Üdv: Csoki

Akit a kemence füstje megcsapott!
----> Így készült a kemencém <----

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. november 18., szerda 19:29

Szombaton megjátszom ezt a piacon a lángosossal :lol: . áááá,nem is szeretem a tejfölt,tessék lekaparni róla :) :lol: :lol:

Válasz küldése