Oldal: 6 / 53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 18., szerda 20:27
Szerző: PyTom
tengelic írta:Szombaton megjátszom ezt a piacon a lángosossal :lol: . áááá,nem is szeretem a tejfölt,tessék lekaparni róla :) :lol: :lol:

Akkó kapsz egy téjfő néékülit, fijam!!!!!! :evil: :twisted:

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 19., csütörtök 16:04
Szerző: csokiati
Tengelic, azért kíváncsi lennék az eredményre. :lol: :lol: :lol:

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 19., csütörtök 20:56
Szerző: hardika
tengelic írta:Szombaton megjátszom ezt a piacon a lángosossal :lol: . áááá,nem is szeretem a tejfölt,tessék lekaparni róla :) :lol: :lol:
szomszéd!

csak nem azt akarod mondani h a piacra jársz lángost enni mikor van kafa kemencéd???

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 19., csütörtök 20:59
Szerző: hardika
csokiati írta:Tengelic, azért kíváncsi lennék az eredményre. :lol: :lol: :lol:
Ati!
szerintem nem meri megtenni!igaz régen voltam már piacon de elég termetes asszonyság volt akkor a lángos sütő...bár tengelic lehet gyorsan fut:)))

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 19., csütörtök 21:00
Szerző: tengelic
Lángost kemencében? Azt zsiradékban sütik ;) A kenyérlángos,az más. A hétvégén bedobok egy kis sólettet cserépbe,küldök hozzá valami tésztafélét,talán ép kenyérlángost :)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 21., szombat 14:22
Szerző: tengelic
Tegnap este bedobtam a Blankába egy cserép edény sólettet. Ahhhh,most mennem kellene valami fizikai munkát végezni,mert ez nem kicsit laktatós. A receptjét megosztottam veletek a receptek fóoldalon található gyüjtőjébe. Ajánlom kipróbálásra,isteni kaja!

Zakuszkát csinálok most,szintén a kemencében sütöttem meg a padlizsánt és a paprikákat,ha valaki szereti az erdélyi ízeket,ajánlom,mert kiválló pástétom reggelikhez,könnyű vacsorákhoz.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 21., szombat 16:34
Szerző: DacaGaby
Teee Tibi!!!
:nya :nya :nya
Ez biztos fííínom lehetet!!!
Zakuszkát? Nagygygon szeretem, éppen a múlthéten voltam születés- meg névnapi bulin egy erdélyi barátomnál, ahol a terülj-terülj asztalkán előételnek csupa erdélyi étkek voltak, főételnek rotyogott a bográcsba kakaspörkölt, de kellett a fenének, azt ehetek bármikor. Úgyhogy jó néhányan az előételből vacsiztunk be rendesen, pörköltöt meg hagytuk a gazdának. Velkámdrink természetesen erdélyi szilvapálinka meg áfonya likőr volt, a vacsit meg nagyon finom Román borral öblítettük le. :D

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 21., szombat 20:08
Szerző: nejbi64
Sziasztok !

Csak most olvastam a disznolkodásról,mivel vazsi vagyok én is mint Csigamester természetesen a véreshurka ugyan úgy készül nálunk is.Én készítek májashurkát és májaskolbászt is.A májas hurkához és a kolbászhoz is tokaszalonát hasaalját és zsírosabb hust megfőzök,majd ledarálom és elfelezem.Az egyikfele megy a hurkába amihez a felkockázott zsemlét abalébe áztatok majd a nyers ledarált májjal és a píritott hagymával majoranával borssal összekeverek és vékonybélbe töltök majd főzzük.A kolbászhoz megfőzőm a májat is majd ledarálom és a daráltzsiradékkal és a hússal píritott hagymával majoranával borssal összedalgozom majd vastagbélbe töltöm és megfőzöm másnap a húsoskolbásszal felakasztom a füstre.Igy a disznó összes zsirosabb részét ezekbe feltudom dolgozni.Az anyósom a megmaradt dinszteltmájat és pőrköltet ledarálja összekeveri majd üvegekbe tölti a tetejére zsírt önt és elteszi .Persze sült húst is szokunk zsírba eltenni nagyon finom omlosz lesz benne.Befejezem éhes lettem,Mindenkinek jó étvágyat!!!!!!!!!!!!!! :enne :i

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 21., szombat 21:25
Szerző: Vizipoc
Tengelic!!!!!
Ez a solet ez mar nagyon megy neked.
Zakuszka hogyis van ez.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 21., szombat 21:42
Szerző: banya 1950
Tengelic! A sóletted illata ideérzik, pedig távol vagyok. Gyönyörű, gratulálok.

K.B.Ü. Banya :nya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 22., vasárnap 11:16
Szerző: csokiati
Tengelic!
Egészségetekre azt a sok finom étket. Bizonyára nagyon finom volt. :hej :hej :hej

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 22., vasárnap 12:51
Szerző: tepertő
Sziasztok találtam egy jó kis műhelyt cserépedényeket gyárt.
http://kovacskeramia.hu/misc/

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 22., vasárnap 18:20
Szerző: tepertő
Egy két főzőedény a terméklistából.
http://kovacskeramia.hu/misc/products/?cat_id=3

:e

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 22., vasárnap 19:41
Szerző: tengelic
Vizipoc írta:Tengelic!!!!!
Ez a solet ez mar nagyon megy neked.
Zakuszka hogyis van ez.
A zakuszkát,avagy padlizsán pástétomot az én kölkeim képesek nagykanállal tömni,pedig az pirítósra kenve a legtutibb.
Így csinálom: 4-5 padlizsánt 3-4 piros ,vataghúsú paprikával (pritami,kaliforniai,kápia) ami szép piros érett beteszek a sütőbe vagy a kemencébe. Előtte meg kell szurkálni őket késhegyével,mert felrobbannnak. A paprikákat addig sütöm,míg szépen kezd megbarnúlni-feketdeni a héjja,a padlizsánoknak még egy 20-30 percet adok,nagyságtól függően. A paprikákat kiveszem egy edénybe,konyharuhával letakarom. A padlizsánok megsüléséig 1-2 jó nagy fej vöröshagymát megdinsztelek pár gerizd fokhagymával olajon,sóval és a végén őrölt paprikával tovább piritom picit. Ha kihült a paprika,saját gőzében párolódva a bőrétől kezemmel megnyúzatom. Ehhez a paprika húshoz hozzáadom a padlizsán kikapart húsát. Mehet bele a dinsztelt hagyma is. Borsozom,adok hozzá 2-3 evőkanál mustárt,ha kéri még a sót ,utánízesítem. Én nyeles turmixal átkeverem az egészet,de nem péppé,csak úgy nagyjából,maradjanak benne darabok azért. Valaki tesz bele majonézt,citromlevet is,ízlés dolga. Műanyag edénybe tárolod a hűtőben.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 22., vasárnap 21:20
Szerző: Vizipoc
Tengelic.
Köszi szepen a receptet.
A Szadalmasi is hasonlo volt?

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 22., vasárnap 21:44
Szerző: volfi
Tengelic! remélem megfelelő volt a paprikám a zakuszkához?! A recepted már olvasva is nyálcsurgató.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. november 23., hétfő 17:57
Szerző: tengelic
volfi! Abból nem zakuszkát,hanem gyors savanyítottat csináltam. :) ;) ,de az nagyon finom lett :!: :k

Valami olyasmi volt vizipoc :!: . Családonkánt azért változhat a recept,de mondjuk olyasmi :)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 3., csütörtök 18:18
Szerző: tengelic
Három újdonság készült ma nálunk kemencébe. A kedves feleségem az elkövetője mindnek. Ajánlom figyelmetekbe.
Birsalmás rakottas
Angol citrompuding
és sonkás kifli. MAjd természetesen megy mindhárom receptje a gyüjteménybe most csak fotó ízelítőnek :)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 3., csütörtök 23:22
Szerző: csokiati
Tengelic, nagyon pompásak. Gratula

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 20., vasárnap 13:56
Szerző: hardika
sziasztok!

a mai menű: tárcsán sült mustáros csirkecombok,sült hal,rántott gombafejek.

Jó étvágyat Nektek is!:)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 20., vasárnap 15:09
Szerző: Papi
Hardika!

Igen jól néz ki! :nya :nya
Váljék kedves egészségetekre!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 20., vasárnap 19:05
Szerző: csokiati
Nahát Hardika!

Igazán ínycsiklandó étek. Ha ezt előre tudom, arra szánkóztam volna :lol: :lol: :lol:

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 20., vasárnap 23:47
Szerző: gera
csokiati írta:Nahát Hardika!

Igazán ínycsiklandó étek. Ha ezt előre tudom, arra szánkóztam volna :lol: :lol: :lol:
:j :)))
Tényleg jól néz ki, biztos nagyon finom lehetett :nya Gratula

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 21., hétfő 0:24
Szerző: hardika
csokiati írta:Nahát Hardika!

Igazán ínycsiklandó étek. Ha ezt előre tudom, arra szánkóztam volna :lol: :lol: :lol:

Sziasztok Kecskeméti Srácok!

Jöhettetek volna szánkón Ati!tegnap a lányaim spontán döntése alapján beruccantunk kecsora úgy 5 óra magasságában jöttünk hazafelé volt csúszka már akkor is szal a szánkó bizti jó jármű lett volna Izsák felé ma is.
Amúgy tényleg finom lett:)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 21:11
Szerző: csokiati
Hardika!

Tegnap én is átugrottam Gera Petihez, megnéztem a krematóriumát. :lol: :lol: 40 Km/h-nál nem mertem gyorsabban menn a helvéciai úton, mert tiszta jégpáncél volt. De megérte, mert Peti búbosa nagyon tetszett :lol: :lol: :lol:

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 22:01
Szerző: banya 1950
Szia !
Betyárul fáradt vagyok. A mai nap termése 1db 55 dkg cipó, 1 db 3,20 dkg kenyér 10 db bejgli / 1 diós és 1 mákos kissebbségi lett/. Megfőtt a kocsonya most reggelig drukkolok ,hogy megköt-e.

Banya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 22:10
Szerző: csigaszeg
Banyus meg::)

3,20-s kenyér .........az nem semmi, megsült :?: :?: frankó lett :?: :?: recepje :?: :?: :hej :hej :hej :hej A kocsonyádnak drukkolok :k :k

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 22:24
Szerző: banya 1950
Csi Ga!
Kenyér receptje: 2 kg bl 50 liszt , 0,50 kg bl 80, 0,20 fehérített rozs, 0,20Teljes kíörlésű rozs, 8dkg élesztő , 2,5 ek. só kb. 1.5 l víz.1 ek cukor a kovászhoz.
Szerintem jó közepes, tudod gyakorolni kell. nem kőnnyű feladat.

Banya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 22:41
Szerző: lalapapa
Szia Banyus

Ha a kenyér ekkora akkor gondolom a kocsonya is
legalább 20 liter . :lol:

hali Lali papi

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 22:43
Szerző: csokiati
Banyuskám!

Én ezt a kenyérhistóriát nem hiszem ám el. Hol a bizonyíték??????????????????

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 22:50
Szerző: csigaszeg
Banyuskám Köszi


................csak még egy kérdés mennyi liszből van a kovász :?: :?: :?:

Csak azért zaklatlak mert ajándékba szeretnék sütni egy ilyen nagy cipócskát, és nem szeretném elbaxszni.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 22., kedd 23:03
Szerző: jani
Ügyi vagy banya,GRATULA :!:
A derekad hogy van :?: :evil: Mert azért ekkora kenyeret megdagasztani nagy meló :!: :!: :!: A kocsonya miatt ne aggódj,ha benne van minden ami kell,akkor tuti hogy jó.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 6:18
Szerző: banya 1950
:ty :ty :ty A dícséretet !
A kocsonya NB. 1-es! Jelentem lehet kemencében kocsonyát fözni!!! :bol vagyok! Köszönöm a z el ismerésetekt, karácsonyra jönnek a gyerekekk és képfeltöltést tanulok!!!
Csi-Ga !
A kovász lisztjét nem mértem, csak raktam. Jó sűrű palacsinta tészta.
Jani!
A derekam ,hátam most már oké az igazi megterhelés a szívemnek volt! Elégedett vagyok, hogy 2 nyitott szívműtétt után 10-15 kissebb szünettel be tudtam dagasztani!

Banya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 8:03
Szerző: banya 1950
Lali Papi!

A kocsonya csak 12 tányér lett. Kóstolás után mesélem el Nektek, hogy kemencében főzés esetében egy kicsivel több só és kicsivel kevesebb víz szükséges! Nem lett kanalas , de nagyon remeg pedig nem is Miskolci! :P

Banya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 8:18
Szerző: csigaszeg
Banyus meg::) meg::)

KIRÁLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLYÁNY vagy :k :k :k :k :k :k :k :k

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 16:07
Szerző: Papi
Banyus!
:hej :hej
La a kalpaggal előtted!
Gratulálok a sütés-főzéshez! Biztos, hogy nagyon szuperek lettek, hiszen a lelkedet is beleraktad, ahogy Téged ismerlek.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 17:48
Szerző: tengelic
banya!
A kocsonyát ki fogom próbálni,jó,hogy te már kitapostad az utat nekünk :) Fedővel vagy anélkül csináltad?

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 18:27
Szerző: banya 1950
Szia!
A fedöt úgy tettem rá, hogy az egyik szélénél 1 cm ki maradt.
Ma 7 órás folyamatos üzem a főbanya jobban bírta mint én :P Egy adag spanyolmártásba pácolt csirke alkatrész sült , mellette fasírozott, kolbászhússal töltött karaj és egy pici sertés hus pecsenyének disznóölésröl. Töltöttkáposzta, újházi tyúkhús leves .Most meg örülök ,hogy ennyire előre dolgoztam így lesz idő a képfeltöltés tanulására.Teljes lesz a család ,10 személyre terítünk. Kiélhetem a tyúkanyó hajlamomat.

Banya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 18:31
Szerző: KORomTALAN
Még olvasni is fárasztó..... le a kalappal meg::) meg::)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2009. december 23., szerda 19:13
Szerző: ikervaritibi
Banya!!!
Jó tyukanyoskodást , és Békés Boldog Karácsonyt! :hej