Kemencebence.hu

Kemencés képek mindenkinek

Főoldal > Kemencés, bográcsolós, szalonnasütős, grilles képek > Kemencés receptek

pg001_1_02.jpg
pg001_1_02.jpgPizza, ahogy én szeretem13059 megtekintésPizza kemencében sütve

Hozzávalók (4-6 személyre):
Tészta: 80 g friss élesztõ, 1 csipet cukor, 1 kg finomliszt (Bl55), 2 tk só, 14 ek olívaolaj,
Paradicsommártás (pizzaszósz): 200 g sûrített paradicsom (konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 5 ek olívaolaj, 1 tk szárított bazsalikom vagy sokkal jobb a friss bazsalikom!, 1 tk szárított kakukkfû, só, bors
Feltét: 15 dkg jó minõségû sonka, 30 dkg mozzarella, 15 dkg brokkoli, 20 dkg csiperke- vagy rókagomba, 1 db paradicsom, oregánó

Elkészítés:
Az élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztõs vizet, majd további langyos víz és az olívaolaj hozzáadásával géppel (kenyérsütõ gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény. 1-1,5 óráig meleg helyen kelesztjük.
A pizzaszószt a kelés ideje alatt elkészítjük. Olívaolajon az apróra vágott fokhagymát rövid idejig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (ha sûrû, vízzel higítjuk). Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot ízlés szerint. kb. 5-6 percig fõzzük, majd a végén hozzáadjuk a bazsalikomot.
Amikor a tészta megkelt összegyúrjuk, majd négy - vagy kisebb pizzák esetén - hat felé vágjuk. A tésztadarabokat belisztezett nyújtódeszkán vékonyra (kb. 0,5cm) nyújtjuk. A tésztát a jól belisztezett sütõlapátra helyezzük, megkenjük a paradicsomszósszal (szélétõl kb. 2cm-t el kell hagyni, mert megég), majd ízlés szerint rakunk feltétet. Fûszerezzük, és reszelt sajttal borítjuk.
Egy hirtelen mozdulattal az elõfûtött, kitisztított kemence aljára vetjük. Kb. 10 percig állandó ellenõrzés mellett sütjük.
A kemencében parázs mellett sütve a legfinomabb. Körben parázs, középen sül a pizza. A parázshoz közelebb sütve hamarab pirul.

Jó étvágyat!
kemencebence
pulykacomb_kemenceben.jpg
pulykacomb_kemenceben.jpgPulykacomb kemencében sütve16796 megtekintésElkészítése:

A pulykacombokat (3db alsó vagy felső) bevagdosom a csontig, hogy könnyebben átsüljön. Ez a művelet elősgíti a későbbi szeletelést is. Majd jól megsózom, borsozom (a legjobb a frissen darált), sültcsirke ízesítővel megszórom. Kis olajat öntök egy megfelelő méretű tepsübe, majd bele helyezem a szárnyas darabjait. Köré halmozok burgonyát karikára vágva, melyet előtte sózok, borsozok szintén. Répát ne hagyjuk ki, azért mindíg harc folyik. Tehetsz még mellé gombát is, az is nagyon passzol. Hagymakarikákkal megszórom, néhány almaszeletet is vágok hozzá, majd rácsavarok egy narancs levét. Egy kis vizet öntök rá, olyan fél cm -t az aljára. Az egészet alufóliával beburkolom, majd a felfűtött kemencébe helyezem. A kemencébe persze előzetesen befűtök, ez nálam kb. 2 óra, majd a parazsat kétoldalra osztom, közzé mehet a pulyka. Az ajtót csak résnyire hagyom, hogy a füst távozzon. 1 óra múlva a fóliát leveszem, sörrel meglocsolom, majd fél órát pirítom. Amikor kész, jóízűen elfogyasztom.
Nagyon finom volt.
Jó étvágyat!
Robrt
kemencebence
harcsa_kemenceben.jpg
harcsa_kemenceben.jpgKemencés harcsa egészben sütve17723 megtekintésElkészítése:
Veszek a halászoktól egy 3kg-os folyami harcsát, majd megtisztítom. Sózom, borsozom, friss bazsalokommal, rozmaringgal beszórom. Hátát 2cm-enkét teljesen bevágom, melyekbe bacon szalonna csíkokat illesztek. Testét citrom levével locsolom, sonkával borítom, majd a szájába teszek egy citromot díszítésként. Alufóliával letakarva 30 percig sütöm a kemencében parázs mellett, majd kb. 20 percig alufólia nélkül pirítom.

Jó étvágyat!

Robrt
kemencebence
csulok_kemenceben.jpg
csulok_kemenceben.jpgKemencés csülök27359 megtekintésElkészítése:

Három jópofa sertés csülköt veszek elő, majd sós, borsos, babérleveles vízben megfőzöm. Ezt követően pácban (fokhagyma reszelve, só, bors, vöröshagyma, mustár, olaj, kis víz) hagyom érlelődni egy napot. Másnap előveszem őket, majd felfűtött kemencében 30 percet alufóliával letakarva karikázott vöröshagyma kíséretében sütöm, majd 30-40 percig alufólia nélkül pirítom, közben három alkalommal sörrel meglocsolom. Sütök hozzá burgonyát, majd a csülökkel sült pácos hagymával összekeverve tálalom.
Jó étvágyat!

Robrt
1 hozzászóláskemencebence
P1060651.JPG
P1060651.JPGBukta14832 megtekintésKelt tésztából készűlt, vegyes ízzel töltött bukta.DacaGaby
P1070850.JPG
P1070850.JPGTöltött csülök zöldségágyon14344 megtekintésElkészítése: kicsontozot csülköt 4-5 napra bepácolom
a pác hozzávalói: száraz fehér bor, mustár, őrölt bors, babérlevél, zúzott fokhagyma, rozmaring, koriander
a csülökre rátapadt pácmasszát rajtahagyom, nem kaparom le. A kiterített csülköt ízlés szerint megsózom, majd bacon szalonna szeletekkel és pannónia sajt szeletekkel fedem be. Felgöngyölöm és spárgával körbekötözöm, mint a sonkát. Mázas cserép pecsenyesütőbe zödségeket karikázok:
sárgarépa, petrezselyem, karalábé, cukini, gompa, kaliforniai paprika stb. amit ízlés szerint ételízesítővel megszórok, erre ráhelyezem a csülköt, lefedem és kb. 2 órára berakom a jól felfűtött kemencébe.
DacaGaby
P1070714.JPG
P1070714.JPGFüstölt és nyers púlykacomb11595 megtekintésDacaGaby
Krumpli.jpg
Krumpli.jpgKrumpli a négyzeten21233 megtekintésFűszeres krumpli kemencében sütve.
A kockára vágott főtt burgonyát egyszerűen Vegetával megszórjuk, majd étolajjal locsoljuk. A képen látható módon két szinten sütöttük a köretet.
Érdekessége a dolognak, hogy a két tepsi tartalma nem lett egyforma ízű. Az ok nagyon egyszerű, de előre nem gondoltuk volna.
Mivel a felső szint közelebb van a füstelvezetéshez, ezért enyhén füstös ízű lett.
Egyébként ezt a fajta elhelyezést javaslom azoknak akinek nem túl nagy kemencéjük mérete, mert így mégis sok étel elkészíthető egyszerre.
Nagyon finom lett, mindenkinek jó étvágyat!
Tu-Ja
Kenyer.jpg
Kenyer.jpgAz első kenyér14024 megtekintés1 hozzászólásTu-Ja
mustaros_mezes.jpg
mustaros_mezes.jpgMustáros-mézes csülök kemencében20431 megtekintésElkészítése:
Vegyél elő két darab 1kg körüli füstölt sertés csülköt. Főzzed őket 3 órán keresztül 6-8 babérlevél és 5 gerezd társaságában. Miután megfőttek, a csontokat szedd ki belőle, majd szeleteld fel 1,5-2cm vastagságú szeletekre. Mézet keverj össze mustárral kb. 1:4 arányban, mad ízlés szerint pirospaprikázd és borsozd. Ezzel kend be a szeletelt húsokat, és helyezd egy tepsübe. A húsoka alá öntsél kb. 0,5 cm főzőlevet. A húsokat karikázott vöröshagymával, szeletelt répával, laska és csiperke gombával gazdagítsd. Köretként karikázott, sózott, borsozott burgonyát lehet még mellé tenni. Az egészet takard le egy alufóliával és jó félórát sütsd, hogy puhuljanak a nyers hozzávalók, majd jó félórát kitakarva meg kell pirítani. Jó étvágyat!
2 hozzászóláskemencebence
pizza.JPG
pizza.JPG11489 megtekintésPizza kb.8 percig sütöm a tésztát, majd rárakom a finomságokat és még 8-10 perc 200 fokon.hujber
Töltötkáposzta_projekt.JPG
Töltötkáposzta_projekt.JPGDacaGaby töltötkáposzta projektje15748 megtekintésNádudvari töltöttkáposzta:
2 kg darálthús (sertés lapocka 40%, púlykacomb 40%, Kolozsvári szalonna 20%)
4 gerezd fokhagyma,
1 kisfej vöröshagyma,
40 dkg rizs ("A")
őröltbors,
pirospakrika,
só, vagy ételízesítő
ízlés szerint kevés őrölt fűszerkömény, ill majoranna,
2 szelet füstöltcsülök,
4 db húsleveskocka,
2 fej savanyított hasábkáposzta, 2 marék aprókáposzta,
2 nagydoboz tejföl,
liszt,
4 db kb. 15cm-es meggyfa ág
A hozzávalókat összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem.
Másnap a hasábkáposztát leveleire szedem a vastagabb ereket levágom és megtöltöm az előző este bekevert darálthússal.
A főzőedény aljára helyezek 2db meggyfa ágat, amiről lehúztam a külső kérget és erre rakom a töltelékeket, hogy ne érje
az edény alját, nehogy odasüljön, ezenkívűl pikáns ízt ad az ételünknek. Középre rakok egy szelet füstölt csülköt, majd 3/4 részig megtöltöm az edényt a töltelékekkel, a tetejére aprókáposztát rakok és felöntöm melegvízzel amibe 2db húsleveskockát oldottam fel.
Betolom a 250°C-ra felfűtött kemencébe, 1 óra múlva ellenörzöm a folyadékot és ha elfőzte akkor melegvízzel pótolom.
3/4 óra elteltével a tejfölbe elkevert lisztet felengedem némi főzőlével és ezzel behabarom.
Visszatolom a kemencébe 15 percre és kész is van.
A fenti mennyiség 50 db közapes méretű tölteléket eredményez, ami 2 edényt töltött meg.
DacaGaby
58 fájl 5 oldalon 1