Side effects medicine canadian pharmacies tablets online. Full details of the medication: composition, manufacturer, purpose, use, contraindications, located on the rxmed.org }^'] dapoxetine online helps to find on one page all the information about your medicine : the name of the analogues, method of production, of prices. Large volumes of purchases lead to lower wholesale and retail prices. Get the best rates in 2016 with canadian pharmacy [()] buy cialis soft Delivery of the drug to your home or address specified by the buyer, the ability to compare prices.
Belép
     
Legfrissebb információk PDF Nyomtatás E-mail
Share

Kemencét építettek a Kemencebarátok Dinnyésen

Kemencét építettek a Kemencebarátok Dinnyésen

„A dinnyési hagyományörző központban közösségi kemence épült az ország több településéről érkezett kemencebarát eredményeképpen." A kemencebence.hu oldalon működő KEMENCE BARÁTOK társasága nagyszerű összefogással egy újabb maradandó értéket alkotott.

Találkozó Kecskeméten a Géró Udvarszínházban

Találkozó Kecskeméten a Géró Udvarszínházban

„Létezik egy hely az Alföldön, ahol találkozhatunk a környék minden szépségével, bájával, művészetével, gasztronómiájával. Ez nem más, mint a Géró Udvar”.  Gera Péter kemencés barátunk beszámolója egy fantasztikus találkozóról...

A kemence neve "Ödön"

A kemence neve "Ödön"

Már jó pár éve foglalkoztatott a gondolat: egy KEMENCE építésére. Még emlékszem nagyanyám által a kemencéjében sütött kenyér ízére ..., pedig már nagyon régen volt ...

Kemence építés a Tisza tónál

Kemence építés a Tisza tónál

Még 2009-ben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy jó lenne építeni egy kerti kemencét, ami azon kívül, hogy segítene megvalósítani saját gasztronómiai elképzeléseimet, még a nyári falusi turizmus egyik plusz szolgáltatásaként is jelentkezhetne...

Tervezési segédlet kemence tervezéshez

Tervezési segédlet kemence tervezéshez

Kedves Kemencebencés társadalom! Cibatapapa vagyok. Már több mint egy éve vagyok tagja ennek a lelkes és segítőkész és egyre nagyobb csapatnak. Ahogy mások is, többen megtaláltuk itt ezen a kemencebence fórumán mindazt, ami ebből a rohanó, elembertelenedett, szétpolitizált,...

 

Kemenceépítés

Kemenceépítésimage

Kemenceépítés lépésről lépésre. Képek, leírások, útmutató. Építs Te is kemencét! Tovább..

Képgaléria

Fotók kemencékrőlimage

Képek kemencékről, ételekről, ötletek, kemenceépítésről. Töltsd fel saját képedet!Tovább..

Fórum

Kemencések közösségeimage

Kérdésed van? Nézd meg a hozzászólásokat, vagy tedd fel kérdéseidet! Tovább..

Delysa zsúpfedeles kemencéjének építése

DacaGaby búbos kemencéje

Ez a kemence nemcsak fedésének módjában, hanem szerkezetében is eltér a szélesebb körben ismert alföldi búbos, vagy bakonyi donga kemencéktől, amelyekben itt, a kemencebencén is szép számban gyönyörködhetünk. Kialakításában a gyermekkori, zalai falusi emlékeim meghatározó szerepet játszottak ...Tovább..

Dobjunk össze kemencét 4 perc alatt

QQCA kemencés társunk műalkotása. Ezúton is gratulálunk neki!

DacaGaby búbos kemencéje

DacaGaby búbos kemencéje

Számomra egy búbos kemence látványa a régi idők emlékét, a kelt tészta illatát, meleget, békességet elevenít fel. Gyerekkoromban szüleim alsóépületében lévő búbos kemencében nagymamám sokszor sütött fonott kalácsot, kürtős kalácsot, pogácsát, édesapám pedig héjában sült krumplit, sütőtököt és nem utolsósorban dézsás savanyú káposztán füstölt oldalast, kolbászt. Azok az ízek nem hasonlíthatók semelyik modern sütőben készült ételéhez! ...Tovább..

Kemenceépítés a Miskolci Egyetemen

Kemenceépítés a Miskolci Egyetemen

A történet valamikor 2008-ban kezdődött, mikor ígéretet kaptunk a Diósgyőri vagy Ózdi Acélműből, hogy egy leselejtezett harangkemencét szívesen adnának nekünk, hogy azt az egyetem területén kiállítsuk.

A kemence építésének az ötlete ott kezdődött, mikor nem kaptuk meg végül a beígért kemencét...Tovább..

Kolesz kemenceépítése

Kolesz kemenceépítése

Ez a kemence Hajdú Bihar megyében épült. Méltán büszke tulajdonosa Kolesz, önzetlenül osztja meg velünk a kemence építésének mozzanatait, a megrajzolt tervet, valamint a felhasznált anyagok listáját.

A kemence Varpix mintája alapján készült, és Kolesz a lelkeme kötötte, hogy a nevében el ne felejtesem a sok ötletet és tanácsot megköszönni. Tehát ezúton is ezer köszönet érte...Tovább..

Kemenceépítés - 80 óra munka 6 és fél percben

Kemenceépítők

Rádió interjú

Lejátszás elindítható az alábbi linkekre kattintva

Letöltés: jobb egérgomb - Link mentése másként...

MR1 Kossuth rádió interjú 1. rész

MR1 Kossuth rádió interjú 2. rész

Kemenceépítés amatőröknek - Avagy miért is építsünk kemencét

kemence Aki kóstolt már kemencében sült ételt, annak nem kell bemutatni azt a plusz gasztronómiai élményt, melyet egy fa tüzelésű kemence adhat. Egy karácsonyi napon kezdődött minden, valahol egy dunántúli otthonban, ahol kemencében sült őzgerinc élménye varázsolt el, és vitt el egy teljesen új világba. Talán soha nem felejtem el a puha, zamatos sült hús illatát, mely a konyhát bejárta azon az estén.

Szóval nem kellet győzködni, rábeszélni, döntöttem: kemencét építek minden áron. Szerencsés egybeesés talán, hogy nemrégen vettünk egy kenyérsütő gépet azzal a céllal, hogy házi kenyerünket fogjuk majd a jövőben fogyasztani, mivel annak összeetételét ismerve nyugodtak lehetünk abban, hogy nem eszünk olyat, amit nem szeretnénk. Tehát a kemencében kenyeret is süthetünk majd és persze pizzát is, mely egyik kedvenc "kenyérfélém". A legjobban a bükkfával tüzelt kemencében sütött vékony tésztájú, feltétekkel gazdagon borított olasz pizzát szeretem, melyet ezek után a saját otthonomban is elkészíthetek majd. Ezek után lelkesen tervezgettem, sokat olvastam, míg végül összeállt a kemence terve, és egy fél évvel az ötlet kipattanását követően megsütöttem életem első kemencés pizzáját. Ekkor már tudtam, befktetésem megtérül: hiszen semmi nem pótolja a saját készítésű és fantasztikusan jó ízű ételeket. Az öröm, melyet a tervezéssel, kemenceépítéssel, majd a kemence elkészülte után a finom ételekkel szerezhetünk magunk és mások számára, pótolhatatlan. Ezek az apó örömök teszik szebbé és tartalmasabbá életünket, melyeket újra és újra átélhetünk, amikor tűz gyullad meg dédelgetett kemencénkben. Ezért érdemes kemencét építeni.

Amikor létrehoztam ezt az oldalt, nem gondoltam, hogy ennyire összetartó csapat kovácsolódik ebben a kis közösségben. Azóta többször bizonyították az itt jó szándékkal egymást segítő kemencebarátok, hogy nem csak szavakkal, hanem ha kell tettekkel is képesek segíteni, ott ahol szükség van rá!

[Robrt]

Friss hozzászólások a fórumban

Partner oldalak

www.kopteres.hu - Légivideó professzionális minőségben. Keressen minket!

Esküvői légivideó, ingatlanfotó, ingatlanvideó, rendezvények légi videója.

www.fotozasitippek.hu

www.fotozasitippek.hu - Fotózásról kezdőknek egyszerűen. Hetente frissülő tartalom. Fotózási tippek, trükkök, ötletek. Ingyen fotósuli.

Hirdetés

Videóajánló

Kemence építés angol módra

Tovább..

Kemence kész elemekből

Tovább..

Pizzakemence lépésről lépésre

Tovább..

 

 

 

 

 

 

Könyvajánló

imageKönyvek kemenceépítésről, kenyérsütésről, pizzakemencékről. Tovább..

Szavazás

Vásárolnál e kész kemencét?
 

Programajánló

imageKemencés sütések, szabadtéri programok, tájházak.. Tovább..