Side effects medicine canadian pharmacies tablets online. Full details of the medication: composition, manufacturer, purpose, use, contraindications, located on the rxmed.org }^'] dapoxetine online helps to find on one page all the information about your medicine : the name of the analogues, method of production, of prices. Large volumes of purchases lead to lower wholesale and retail prices. Get the best rates in 2016 with canadian pharmacy [()] buy cialis soft Delivery of the drug to your home or address specified by the buyer, the ability to compare prices.
Belép
     
Kolesz kemenceépítése Nyomtatás E-mail
Megoszt

Egy újabb kemence épült fel Hajdú Bihar megyében. Méltán büszke tulajdonosa Kolesz önzetlenül osztja meg velünk a kemence építésének mozzanatait, a megrajzolt tervet, valamint a felhasznált anyagok listáját. A kemence Varpix mintája alapján készült, és Kolesz a lelkeme kötötte, hogy a nevében el ne felejtesem a sok ötletet és tanácsot megköszönni. Tehát ezúton is ezer köszönet érte.

És hogy milyen finom ételeket lehet ebben a nagyszerű kemencében sütni ... azt csak a kemence gazdája tudná megmondani... Addig is álljanak itt a puszta tények:   

Felhasznált anyagok:

- 0,8 köbméter C16-os készbeton

- 240 darab nagyméretű pecsétes bontott tégla

- 400 kisméretű bontott tégla

- ¼ köbméter agyag

- 50 kg mész

- 175 kg cement

- 10 négyzetméter műanyag rabic háló

- 2 liter akropenta lábazat festék

- 12 kg LB-KNAUF vízzáró vakolat

- sárga homok és folyami homok, a kémény fed laphoz kevés sóder.

Tervrajzok a kemencéhez:

 R1 ::  R2 ::  R3 ::  R4 :: 

A kemenceépítés munkarészei képsorokban:

A képek alatt magyarázatok segítik a kép megértését. Kattints a kis képre a nagyításhoz és a magyarázó leíráshoz. A képek között a nagyított kép jobb alsó sarkában lévő nyilakkal navigálhatsz.

01 :: Az alapot deszkával tűztem ki így könnyebb kiásni nem szakad be a széle és pontosabb is 02 :: A zsaluzat tetejét a vízszintbe állítottam így csak bele kell lapátolni a betont és lehúzni a lényeg, hogy jól meglegyen támasztva különben szétnyomja a beton 03 :: A kész alap  04 :: Az első sor lerakása előtt GV-4 es szigetelőt és fekete fóliát terítettem alá

05 :: Mivel az alja malterba volt rakva így hamar száradt ezért a töltést is fokozatosan rakhattam bele 06 :: Elkészítettük a mintát és azonnal ki is próbáltuk a fatároló boltívén,később ugyan ezt a mintát használtuk a tűztér boltívéhez is 07 ::  08 :: 

09 ::  10 :: Jöhet a kb. 20 cm üveg 11 :: Az üveget előre összetörtem két fém kőműves dolgozóládában, így pontosan tudtam mérni a mennyiségét. A tüztér alá 20 cm üveg került ami 0,2 köbméter volt. 12 :: Az üveget 2cm homokkal takartam

13 :: A tűztér alját száradás után simára csiszoltam 14 :: Készül a tűztér 15 :: Egyszerre három sort tudtunk rakni a mintára 16 :: Mivel ez a rész már sárba van rakva lassabba száradt ezért addig az elejét csináltuk

17 :: Az első ajtónak csináltunk egy kisebb mintát 18 :: Egy fárasztó nap végén elégedetten fotóztam a művet 19 ::  20 :: A tűztér belülről. Az ajtó felé kovácsolt laposvas áthidaló került és sor samott tégla került

21 :: Egy újabb nap ami a kéménnyel kezdődött 22 :: A kemence végét is boltívre rakott téglasor zárja 23 ::  24 :: 

25 :: Párnapig hagytam száradni a sár miatt 26 ::  27 ::  28 :: A külső vakolathoz műanyag hálót használtam

29 :: Rákerült a folyamihomokos vakolat 30 :: Most már csak ki kell szárítani és égetni 31 ::  32 :: 

33 :: Napokon át tüzelgettem benne először finoman 34 :: Később már bátrabban 35 :: égetés után kapott még egy LB knauf vizzáróvakolatot és egy festés ami falfix alapozó és fehér akropenta lábazat festékből állt. Ezzel próbáltam vízhatlanná tenni mivel H sikerül akkor nem teszek rá tetőt 36 :: 

37 ::  38 :: Közben beszereztem néhány hasznos holmit 39 :: És megtörténtek az első próba sütések ,próba csülök ,próba pogácsa stb 40 :: 

41 :: 

 

Könyvajánló

imageKönyvek kemenceépítésről, kenyérsütésről, pizzakemencékről. Tovább..